Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، این روز‌ها بسیاری از هموطنان از تلفن‌های همراه هوشمند استفاده می‌کنند و در این میان برخی افراد وجود دارند که نکات کلیدی و حساس در حفظ امنیت تلفن‌های همراه خود را مدنظر قرار نمی‌دهند.

در میان تلفن‌های همراه هوشمند، تلفن‌های همراه آیفون طرفداران مناسب و خاص خود را دارند و یکی از مواردی که کاربران این تلفن همراه باید در نظر داشته باشند، عدم در اختیار گذاشتن apple id و رمز آن در اختیار دیگران، به خصوص افراد سازنده apple id است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در صورتی که فرد دیگری به رمز و apple id شما دسترسی داشته باشد، می‌تواند به تمامی تصاویر و ... داخل تلفن همراه شما دسترسی پیدا کند، در همین راستا بهتر است بعد از ساختن apple id، رمز و سایر مراحل امنیتی طی شده را تغییر دهید تا فرد دیگری به اطلاعات موجود در تلفن همراه شما دسترسی نداشته باشد.

البته این موضوع تنها یکی از مواردی است که اگر رمز خود را تغییر ندهید با مشکل روبه‌رو می‌شوید. مشکل دیگری که این روز‌ها شاهد هستیم، اخاذی برخی از فروشندگان و همچنین سازندگان apple id است، چراکه با در دست داشتن رمز و... کاربر می‌توانند apple id شما را قفل کنند و در پی آن سرویس‌هایی مانند app store و ... شما بسته می‌شوند.

بیشتر بخوانید

سیستم عامل iOS 15 از کدام گوشی‌ها پشتیبانی نمی‌‌کند؟

در همین راستا برای اطلاعات بیشتر در این حوزه، به سراغ کارشناس مربوطه رفتیم تا درباره امکان تغییر رمز و بالابردن امنیت تلفن‌های همراه آیفون توضیحاتی دهد.

میلاد مصطفی مدیرعامل سیب ایرانی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان در پاسخ به سوالی مبنی بر چگونگی تغییر رمز apple id و همچنین جلوگیری از دسترسی افراد دیگری به تلفن همراه کاربران اظهار کرد: کاربران باید رمز، امنیت و سوالات apple id و همچنین رمز ایمیل خود را که از فرد سازنده apple id دریافت کرده‌اند تغییر دهند، اگر کاربران این کار را انجام ندهند، امکان اینکه اپل آیدی به چند کاربر دیگر هم سپرده شده باشد و یا دیگران رمز آن را تغییر دهند وجود دارد.

کاربران باید خودشان apple id بسازند

مدیرعامل سیب ایرانی با بیان اینکه روش دیگری هم وجود دارد و خود کاربران می‌توانند apple id تلفن همراه خود را بسازد گفت: کاربران نباید وارد icloud اپل آیدی‌های خریداری شده شوند، چراکه تمام دیتا‌ها و موارد خصوصی آن‌ها روی icloud ریکاوردی می‌شود و الزام این کار انجام مراحل قبل است.

وی گفت: حتما زمانی که خود کاربر apple id را ساخت، باید وارد icloud شود و خود هموطنان می‌توانند از طریق مراحل مختلفی apple id را بسازند و بهتر است ساخت آن را به شخص دیگری نسپارند.

مصطفی با بیان اینکه امکان ساخت اپل آیدی برای کاربران بدون شماره موبایل هم امکان پذیر است گفت: اگر کاربری apple id را از شخص یا فروشنده دیگری دریافت کرد، نه تنها باید رمز و سوالات را برای بالا بردن امنیت تلفن همراه خود تغییر دهد، بلکه باید به سایت appleid.apple.com مراجعه کند و هر تلفن همراه دیگری را که با اپل آیدی او وارد شده sign out کند. اما اگر خود کاربران apple id را بسازند نیاز به این کار نیست.

مدیرعامل سیب ایرانی بیان کرد: کاربران گوشی‌های آیفون باید اطلاعات خود را در این زمینه بالاببرند و خود ما هم به جز پشتیبانی فروشگاه آنلاین که انجام می‌دهیم، ۴۰ درصد هم پاسخگوی سوالات آموزشی برخی کاربران که با فروشگاه آنلاین هم مرتبط نیست هستیم و این موضوع نشان دهنده این است که تعدادی از کاربران اطلاع کافی از کارکرد این تلفن همراه ندارند.

باتوجه به موارد ذکر شده، می‌طلبد که کاربران این تلفن همراه هوشمند هنگام ساخت apple id نکات لازم را مدنظر قرار دهند و به هیچ فردی اعتماد نکنند، چراکه کوچکترین اشتباه باعث به خطر افتادن امنیت تلفن همراه آن‌ها می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: گوشی آیفون تلفن همراه تلفن های همراه امنیت تلفن تلفن همراه اپل آیدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۷۹۱۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایمن‌ترین پیام‌رسان‌های جهان/ چگونه امنیت پیام‌رسان‌ها را بالا ببریم؟

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ استفاده از پیامرسان‌های داخلی در چند سال اخیر بین کاربران گسترش یافته و با توجه به رایگان بودن این نرم افزار‌ها به صورت روزانه میزان استفاده از آن‌ها افزایش پیدا کرده است. اما یکی از مهم‌ترین معیار‌ها برای استفاده از یک پیامرسان داشتن امنیت در حفظ اطلاعات کاربران و محدودیت حداکثری در دسترسی سایر افراد و هکر‌ها به سرور‌ها و پایگاه داده آن پیامرسان است. در حال حاضر تعداد بسیار زیادی پیامرسان در فروشگاه‌های موبایلی در دسترس کاربران قرار دارد، اما بخش زیادی از این نرم افزار‌ها دارای امنیت بالایی نبوده و کاربران ناآگاهانه اقدام به استفاده از آن‌ها می‌کنند. در ادامه تعدادی از ایمن‌ترین پیامرسان‌ها در جهان را معرفی شده‌اند.

پیامرسان سیگنال

این پیامرسان ایمن‌ترین پیامرسان در تمام جهان شناخته شده است و آن را به عنوان استاندارد طلایی پیامرسان‌ها در بخش ایمنی می‌دانند. علت قرار گرفتن سیگنال در این جایگاه استفاده از فناوری E۲EE (رمزگزاری سرتاسری تمام پیام‌ها) برای تمامی پیام‌های رد و بدل شده در این پیامرسان است. زیربنای این فناوری به کمک دو شرکت گوگل و متا راه اندازی شده است و هر دو شرکت سعی کرده اند تا جای ممکن زیربنای این فناوری را ایمن طراحی کنند.

اما اگر بخواهیم دلیل محبوبیت پایین‌تر این پیامرسان نسبت به سایر رقبای آن را بگوییم باید به کمتر بودن ویژگی‌های این نرم افزار نسبت به رقبای آن اشاره کرد. با این حال افرادی که به امنیت مکالمه خود اهمیت بالایی می‌دهند همواره از این پیامرسان استفاده می‌کنند.

پیامرسان واتساپ

این پیامرسان در رتبه دوم ایمنی و حریم خصوصی در جهان قرار دارد و دلیل آن هم رمزگزاری سرتاسری مکالمات خصوصی است. منظور از مکالمات خصوصی مکالماتی است که بر بستر نسخه اصلی واتساپ انجام می‌شوند و مکالماتی که بر بستر واتساپ بیزنس انجام می‌شوند به اندازه پیامرسان اصلی ایمنی ندارند.

مالکیت این پیامرسان با شرکت متا بوده و این شرکت مسئولیت امنیت حریم خصوصی کاربران را بر عهده دارد، اما بار‌ها دیده متا با توجه به مسائل سیاسی اطلاعات کاربران را در اختیار برخی کشور‌ها قرار می‌دهد. یکی از نمونه‌های این نقض حریم خصوصی به جنگ فلسطین و رژیم اشغالی مربوط می‌شود که بر اساس آن شرکت متا موقعیت مکانی شهروندان فلسطین را در اختیار رژیم صهیونیستی قرار می‌داد و در نتیجه رژیم برای حملات موشکی از آن استفاده می‌کرد.


در نتیجه باید گفت شاید این پیامرسان از دسترس هکر‌ها در امان باشد، اما مالک آن در حفظ حریم خصوصی کاربران سابقه خوبی ندارد. جدا از این این پلتفرم اطلاعات کاربران را به صورت دائمی پشتیبان گیری می‌کند و در سرویس‌های ابری مانند گوگل درایو ذخیره می‌کند و در نتیجه امکان دسترسی به ان از طریق هکر‌ها در فضایی خارج از فضای واتساپ وجود دارد.

پیامرسان تلگرام

تلگرام از مشهورترین پیامرسان‌های روز دنیاست که به آپدیت‌های دائمی و ارائه خدمات جدید معروف شده است. در این پیامرسان مکالمات به صورت دوطرفه رمزگزاری می‌شود و این موضوع شامل متن و کلیه محتوای تصویری می‌شود. 

تاکنون اطلاعات رسمی درباره به سرقت رفتن یا افشای اطلاعات از این پیامرسان در فضای مجازی منتشر نشده و افراد بسیار زیادی از این پیامرسان به صورت روزانه استفاده می‌کنند. علاوه بر این در چند سال اخیر به واسطه بروزرسانی‌های متعددی که این پیامرسان دریافت کرده است، امکانات یک شبکه اجتماعی نیز به آن اضافه شده است و عملا کاربران در این پیامرسان جدا از ارتباط گرفتن با دیگران تفریح و وقت گذرانی هم می‌کنند.

باید در نظر داشت که هر سه پیامرسان بالا اطلاعات کاربران را در سرور‌هایی در خارج از کشور نگهداری می‌کنند و همین موضوع می‌تواند دسترسی به سوابق چت کاربران برای هکر‌ها را ساده کند.

پیامرسان‌‌های بومی

با این حال در کشور ما نیز شش پیامرسان بله، ایتا، سروش، روبیکا، گپ و آی‌گپ در حال خدمات رسانی هستند. این پیامرسان‌ها علاوه بر قابلیت‌های ارتباطی دارای قابلیت‌های دیگری نیز هستند، برای مثال در پیامرسان بله کاربران به قابلیت‌های بانکی نیز دسترسی خواهد داشت و در روبیکا کاربران قابلیت‌های یک شبکه اجتماعی همانند اینستاگرام را نیز دارند.

در بخش امنیت این پیامرسان‌ها هم طبق اعلام عیسی زارع پور وزیر ارتباطات در سال گذشته، وزارت ارتباطات ضوابطی را تنظیم کرده و بر اجرای آن نظارت دارد تا هیچ کس به اطلاعات کاربران در شبکه‌های اجتماعی داخلی دسترسی نداشته باشد و این موضوع مشمول اصل ۲۵ قانون اساسی است.

با این حال چند روز پیش رئیس سازمان پدافند غیرعامل اعلام کرد که لازم است هرچه بیشتر برای ارتقا امنیت سکو‌های خدماتی و پیامرسان‌های داخلی تلاش کرد.
چند روز پیش نیز تصویب لایحه «حفاظت از داده‌های شخصی» با حضور وزرای دادگستری و ارتباطات و فناوری اطلاعات و معاون حقوقی و برخی دیگر از معاونان رئیس جمهور و اعضای کمیسیون حقوقی و قضائی دولت و با مشارکت رئیس مرکز ملی فضای مجازی و همچنین با حضور جمعی از مدیران و کارشناسان دستگاه‌های اجرایی به تصویب رسید و پس از تصویب در هیئت دولت، برای تصویب نهایی به مجلس ارسال خواهد شد. گفتنی است که هدف از این لایحه، حفاظت از حقوق مردم در فضای مجازی و افزایش اعتماد به سکو‌های بومی است و جزئیات دقیقی از آن در دسترس نیست.

 تاکنون اطلاعات خاصی از افشای اطلاعات کاربران در شبکه‌های اجتماعی داخلی منتشر نشده است، اما توصیه می‌شود کاربران حتما در پیامرسان‌هایی که امکان راه اندازی تایید دو مرحله‌ای دارند از این قابلیت استفاده کنند و به صورت مداوم فهرست دستگاه‌های متصل به حساب کاربری آن‌ها را بررسی کنند.
علاوه بر این لازم است کاربران حتما نرم افزار اصلی پیامرسان را از وب سایت اصلی پیامرسان و یا فروشگاه‌های موبایلی معتبر دریافت کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وزیر ارتباطات: با تولید تلفن همراه ایرانی قصد رقابت با مدل های موجود را داریم (فیلم)
  • جمهوری‌خواهان آمریکا: رابرت مالی اسناد محرمانه را در تلفن همراه شخصی‌اش نگهداری می‌کرد
  • آیا گوشی‌های هوشمند سلامت جسمی شما را به خطر می‌اندازد؟
  • معرفی 10 اپلیکیشن محبوب ایرانی که باید روی گوشی‌ آیفون نصب کنید
  • لیست سرورهای دی ان اس رایگان و پرسرعت برای بازی
  • پیام اپراتور ایتالیایی برای صهیونیست‌ها: به فلسطین خوش آمدید
  • پایان راه موبایل قاپان با شلیک پلیس
  • آینده اپل چگونه خواهد بود؟
  • آیفون ۱۶ و تغییراتی که راحت لو رفت!
  • ایمن‌ترین پیام‌رسان‌های جهان/ چگونه امنیت پیام‌رسان‌ها را بالا ببریم؟